🠋
A kényelem gyilkos
„Van olyan út, mely helyesnek látszik az ember előtt, és vége a halálra menő út.” (Példabeszédek 14:12)
„Van olyan út, mely helyesnek látszik az ember előtt, és vége a halálra menő út.” (Példabeszédek 14:12)

Miért van az, hogy ami helyesnek tűnik, az mégis a halálhoz vezet? Nos, azért, mert az, ami jónak látszik, nem az, ami valóban helyes. Plusz, ebben a versben a ’helyesnek látszik’ szavak jelenthetik a kényelmet is. Tehát, tudjuk úgy is olvasni, hogy: Van olyan út, mely kényelmesnek látszik az ember előtt, és vége a halálra menő út.

Érdekes, sokan azt hiszik, hogy egy könnyű és kényelmes élet annak a jele, hogy megtaláltuk a számításunkat ebben a világban, és az az ember szerencsétlen, akinek nehéz az élete. Nem mindig ilyen nyilvánvaló.

Szóval, miért is vezet halálhoz egy könnyű és kényelmes élet?

Nos, azért, mert a kényelem nem igényel sem elkötelezettséget, sem kitartást, sem önfegyelmet. És ahol nincs elkötelezettség, ott soha nem lesz kitartás. Ahol nincs kitartás, ott soha nem lesz diadal. És ahol nincs önfegyelem, ott soha nem lesz győzelem.

Nincs elkötelezettség? Nincs állhatatosság? Nincs önfegyelem? Nincs kitartás? Nincs diadal? Nincs győzelem? Könnyűnek hangzik, de nem tűnik életnek!

A másik oldalról…

Elkötelezettség. Állhatatosság. Önfegyelem. Kitartás. Diadal. Győzelem. Egy kicsit keményebben hangzik, de nem olyan, mint a halál!

A végén csak két választás van. Tudunk imádkozni egy könnyű életért vagy egy lelki életért is. A mi döntésünk.