🠋
3 észrevétel a győzelemről
„És ők legyőzték azt (a testvérek vádlója) a Bárány véréért, és az ő bizonyságtételöknek beszédéért; és az ő életöket nem kímélték mind halálig. (Jelenések 12:11)

A Bárány véréért:

Soha ne felejtsük el, hogy „…nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg… Hanem drága véren, mint hibátlan és szeplőtlen bárányén, a Krisztusén:” (1. Péter 1:18-19). Jézus szeret minket és önmagát adta értünk. Most már mindent le tudunk győzni, hogyha győztes gondolkodásmódunk van.

Az ő bizonyságtételöknek beszédéért:

Soha ne felejtsük el, hogy „… újonnan születtetek nem romlandó magból, de romolhatatlanból, Istennek ígéje által, amely él és megmarad örökké.” (1. Péter 1:23). Újraszülettünk, hogy győzzünk. Most már mindent le tudunk győzni, hogyha győztes gondolkodásmódunk van.

Az ő életöket nem kímélték mind halálig:

Soha ne felejtsük el, hogy „Aki szereti a maga életét, elveszti azt; és aki gyűlöli a maga életét e világon, örök életre tartja meg azt.” (János 12.25). Más mércénk van arra, hogy mi az értékes. Most már mindent le tudunk győzni, hogyha győztes gondolkodásmódunk van.

Rendkívül értékes ígéreteink vannak, hogy fedezze az élet minden helyzetét. Most már mindent le tudunk győzni, hogyha tudjuk, hogy mik ezek az ígéretek, hiszünk bennük és használjuk őket!