🠋
Gábor
Mindenét elvesztette
Újrakezdhettem Istennel
Jó gyerekkorom volt, szoros családi kötelékben nőttem fel. A szüleim mindig önállóságra neveltek. 2005-ben meghalt a nagymamám, majd az apukám rákban és egy hét múlva az anyukám is. Egy év alatt mindenkit elveszítettem, csak a nővérem maradt, akinek már önálló élete volt a saját családjával.
Annyira gyorsan történt az egész, hogy még fel sem fogtam és nem is akartam rá gondolni. Azért, hogy eltereljem a figyelmemet bulikba jártam és ittam. Később megterveztem az életemet, kikértem a nővéremtől a rám eső hagyatékot és elkezdtem élni a saját életemet, ami egy darabig nagyon jól ment. Részvényeztem, és emellett dolgoztam, jól ment a sorom. A nővéremmel megromlott a kapcsom az örökség után.
Mikor jött a gazdasági válság, elveszítettem összes részvényemet és a munkahelyemet is. Mivel az örökségemet részvényekbe fektetem így nem maradt semmim, az összes pénzem elveszett. Kénytelen voltam visszaköltözni a testvéremhez. Senkihez sem tudtam fordulni, így kezdtem a magam módján imádkozni Istenhez, szerettem volna választ a miértekre.
Gondolkodni kezdtem Isten létezésén, a holnapom felől, hogy mi lesz velem. Ekkor fogtam fel, hogy mindent elvesztettem, kiüresedett a szívem. Állás interjúról haza jövet az egyik aluljáróban megalítottak, és megkérdezték, hogy hiszek-e Istenben? Hittem, csak azt nem, hogy az én életemben is működhet. Tanúbizonyságot tett az életéről, hogy boldog családja van és stabil háttere az Úrban. Nagyon megfogott, mert azt sorolta fel, amire vágytam. Mivel nekem nem volt semmim, rájöttem, hogy valami nincs rendben, az életemben, így eljöttem egy Istentiszteletre.
Nagyon tetszett, hogy új életem lehet, mindent újrakezdhetek. Akartam ezt az életet, így imádkoztam Szentlélekért megkaptam és egy teljesen új idegen nyelven szóltam. Majd bemerítkeztem teljes víz alámerüléssel. Hazafele menet olyan volt mintha kívülről láttam volna magam, másképp kezdtem látni a dolgokat. Imádkoztam a rossz kapcsolatom miatt a nővéremmel, ami egyszer csak megváltozott. Később imádkoztam munkáért, és az Úr megáldotta kaptam egy jó munkahelyet tőle. Nagyon hálás vagyok az Úrnak, hogy rám talált.