🠋
Kérj, keress, kopogtass
„Én is mondom néktek: Kérjetek és megadatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.” (Lukács 11:9)
„Én is mondom néktek: Kérjetek és megadatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.” (Lukács 11:9)

Hogyha a kontextust nézzük, Jézus az imáról beszél, és különösen arról, amikor valaki Istenhez imádkozik a megígért Szentlélekért (1-13 versek). A felszínen úgy tűnik, hogy ugyanarról a dologról beszél háromszor. De ha közelebbről megnézzük, akkor kiderül, mi a megfelelő hozzáállás kulcsa, amikor Isten Lelkét szeretné valaki megkapni.

Kérj: Az első lépés, hogy beismerd, hogy nem tudsz mindent. A tudásunk nagy része abból jön, hogy a megfelelő kérdést tesszük fel.

Keress: Keresel valamit. Hogyha megkérdezted, akkor nyilvánvalóan keresel valamilyen utasítást.

Kopogtass: Amint megkaptad az utasítást, Isten megmutatja a megfelelő irányt (az ajtót, amin keresztül kell menni). Ezután már a küszöbön állsz, és rád vár a lehetőség, hogy belépj. Vajon cselekszel, hogy ezt kiderítsd vagy nem?

Szóval, nem jó úgy kérni, hogy nem állsz készen arra, hogy hallgass az utasításokra, és vajon mire jók az utasítások, hogyha nem követed, és nem viszed véghez őket? Ez részletesen bemutatja a megtérés összetevőit, és a megtérés pontosan a megfelelő hozzáállás ahhoz, hogy valaki megkapja Isten megígért Szentlelkét.

Összefoglalva, nem csoda, hogy Jézus a tolakodásról beszél! Ez egyfajta szégyenlősség nélküli kitartás a jó hozzáállásban, ami nem adja fel a harcot. Soha. Tehát, hogyha ismersz valakit - vagy éppen te vagy az -, aki szeretné megkapni a Szentlelket, akkor bátorítsd: Menj addig, amíg meg nem kapod, és ne hagyd abba az imát, ha már egyszer megkaptad!